19. august 2019
  |  Logg inn
Greåker kirkekor

 

 

GREÅKER KIRKEKOR

 

 Våren 1984 møtte 8 menighetslemmer i Greåker kirke for å drøfte muligheten om å starte et kor, knyttet til kirken. Høsten samme året hadde Greåker kirkekor sin første øvelse. Koret hadde i begynnelsen 10-14 medlemmer. Dirigent for koret har alltid vært Greåker kirkes organist. I årenes løp har det vært Carl-Andreas Næss, Darlen Bakke, Tor Holm, Hans Ulstein (kun dirigent), Eli Brandt Ihlebæk og Willem Wilschut.

Siden 2017 er Marianne G. Ervum dirigent.

Korets formål er å berike menighetslivet i Greåker med deltakelse i gudstjenester og andre arrangement,  hovedsakelig i Greåker kirke. Koret har vært primus motor for mange arrangementer; det første store var kirkekspillet "Døden skal ikke være mer", skrevet av Egil Elseth, i samarbeid med Hafslund kirkekor. I de senere år fremførte koret bl.a.  "Messe i C" av Mozart, deler av Haydns "Skapelse", "Stabat Mater" av Pergolesi, "Visst skal våren komme" av Skeie/Tveit og "I denne søte juletid" av Arne Dagsvik. Denne våren vil vi jobbe med musikk av bl.a. Mendelssohn ("Lass, o Herr"). Ellers jobber vi med musikk av den argentinske komponisten Ariel Ramirez. ("Navidad Nuestra" og "Missa Criolla"). En stor konsert høsten 2014 er under planlegging, der bl.a. den kjente panfløytisten Roar Engelberg skal være solist.

 Pr i dag er Greåker kirkekor et blandet kor med 24 medlemmer, og noen prosjektmedlemmer. Det er til enhver tid plass til flere sangere. Interessert? Les mer...

Kontaktinfo

Dirigent:

Marianne G. Ervum (kantor i Greåker kirke)

Tlf. 990 30  011

 

Styreformann:

Kjersti Winsnes

Tlf. 480 42 196

Nyheter