Kirkene i Sarpsborg > Forsiden > Aktuelt
19. november 2019
Tysk konsertorganist åpner ny konsertserie i Sarpsborg kirke

Sarpsborg kirke har et praktfullt orgel av verdensformat, som nettopp har blitt restaurert. Menigheten, med kantor Carl-Andreas Næss, Sigrid Lorås og Ole Martin Huser-Olsen i spissen, ønsker at alle skal kunne få glede av dette flotte instrumentet som står midt i byen vår. Derfor er det startet en konsertserie med én orgelmatiné i måneden, og det vil komme fremragende utøvere fra både inn- og utland. Konsertene vil også være gratis, slik at det skal kunne være tilgjengelig og til glede for alle. Det vil også være mulig å gi litt i kollekt til konsertserien.

Første konsert er allerede lørdag 14. september kl. 13.00, og da får vi besøk av Birgit Wildeman fra Tyskland:

Birgit Wildeman, født 1964 i Münster, mottok sin første orgelundervisning hos Winfried Berger og studerte dernest orgel på Musikkhøyskolen i Köln med Peter Neumann. I 1987 bestod hun sin orgeleksamen med utmerkelse og i det påfølgende året sin konserteksamen. 1988-1990 studerte hun til mastergrad i orgel ved Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam med Edwald Kooiman.

Møtet med meditasjon og kulturen til den nordamerikanske urbefolkningen førte henne på reiser til Lakota og Navajo.  1987-1996 underviste hun som dosent i orgel ved Universitetet i Münster. Siden 1995 bor hun på den Nord-friesiske øya Föhr og arbeider der som konsertorganist i den romanske kirken St. Johannis in Nieblum. SIden 2004 ledet hun der Sommerkonsertserien St. Johannis Nieblum.

I 1999 utgav hun sin første CD: "Orgelmusik Nauf Föhr", og i 2005 sin andre CD: "Orgelmusik an der Arp-Schnitger-Orgel Nauf Pellworm."

De øvrige konsertene utover høsten er:

-12.10.: Orgelkonsert med The Nordic Organ Duo

-10.11.: Orgel- og klarinettkonsert med Ulf Nilsen og Georg Reiss

-07.12.: Orgelkonsert med Guy Poupart, i forbindelse med Julemarkedet spilles balletten Nøtteknekkeren for orgel.

Konsertene er støttet av Sarpsborg kommune, Apotek 1 og Vestma Produksjon