20. juni 2018
Henrik Syse til Tirsdagsforum

Den populære foredragsholderen gjester Greåker kirke 24. april klokken 19.00

Det er viktig med ytringsfrihet. Men hva kan man tillate seg å si om hverandre i en offentlig debatt? Er grenser i samfunnet i ferd med å bli flyttet på grunn av språket i den offentlige debatten? Problemstillingene er aktualisert av politiske ytringer blant annet i Norge og USA, og også hva vi sier om hverandre gjennom nye medier.
Henrik Syse er norsk filosof, forsker ved Institutt for fredsforskning, professor ved Bjørknes Høyskole, medlem av Den norske Nobelkomite og sønn av tidligere statsminister Jan P. Syse. Han er også en populær foredragsholder.

I foredraget spør Syse: Hvorfor er ytringsfrihet så viktig? Og er det mulig å snakke om etikk og ansvar samtidig som man forsvarer ytringsfriheten? Syse vil utfordre oss til å tenke igjennom hvordan vi omtaler andre, uttaler oss i nettdebatter og snakker til og om hverandre både i offentlig samtale og i hverdagens mange møter.

Velkommen til Tirsdagsforum i Greåker kirke, tirsdag 24. april klokken 19.00